onsdag 8 juni 2011

Tillbaka från Sicilien

 Hej kära vänner! 
Nu är jag tillbaka i bloggvärlden!
Som ni säkert vet har jag spenderat helgen på Sicilien, på orten Trapani. Min fina fina Jonas hade ordnat allt och lurade mig helt och hållet. Jag trodde vi skulle ut med båten hela helgen (vilket i sig hade varit suveränt) men han hade istället bokat en födelsedagsresa. Inte förrän jag satt på planet fick jag reda på vart vi skulle... Tårarna började trilla när han berättade att vi skulle till Sicilien. Så grymt härligt!!!

Vi har haft en toppenhelg!! Sicilien är otroligt mysigt och vackert. Jonas hade bokat in oss på Baia dei Mulini vilket visade sig vara ett riktigt bra hotell med egen strand, pool, resturang med mycket god mat och en frukostbuffé som inte lämnade någon hungrig. Croissants till frukost... mmums!
Vi hann massor under de dagar vi var där. Utan att vi stressade en enda sekund. Vi gjorde precis det vi kände för just då och bara det är ju helt suveränt! Det är precis så jag önskar att en semester ska vara. Inget stress alls! Bara umgås! MYS!!
Vi hann sola, bada massor i underbara medelhavet, äta god mat tillsammans med gott vin, dricka cappuccino, äta underbar italiensk glass och utforska både staden Trapani och den fina badorten San Vito lo Capo. Just den perioden vi var där pågick en Cous-Cous-fest i San Vito lo Capo. Massor av tält inredd i tunisisk/marockansk stil där det serverade cous-cous, marknadsstånd längs med gatorna, live-musik och ett trevligt folkvimmel. Supermysigt!
 Ja... vad ska man säga... Den här födelsedagshelgen kommer jag aldrig att glömma! Den började redan på onsdagkvällen med att Jonas hade bokat ridning hos Sörviks Naturridning, fortsatte på torsdagen med frukost på sängen och ett supermysigt kalas vid torpet med hela min älskade stora familj och avslutades med en resa på tu man hand. Som ni förstår kan jag inte beskriva det som annat än helt perfekt! Tänk att det kunde vara så bra att fylla 30!

Jag lovar er att det kommer bilder från kalaset snaaart! Ni måste få se hur bra det går att fixa kalas mitt i ett bygge... :-) 
Och så måste jag ju visa vad jag fick i födelsedagspresent. Bland annat en sak som finns med i fiffiga systrars önskelista...Kan ni gissa? Jag vet, jag kunde inte tro det själv ens när jag såg den, men det var en sådan här... Den finaste av dem alla ska ni veta! :-) Tjiiihooo!!!

På återseende med andra ord! :-)

Solbrända och supernöjda kramar! / Elin - Fiffiga Systrar

12 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Så underbart det låter och ser ut på bilderna! Underbart & romantiskt ;) Vilken fantastisk 30-års present. Hur blir det då när du fyller 40 tro? Detta blir nog svårt att bräcka :)) Jag blir lite avis. Eller nä, jag har ju varit till Norge iaf.....

Fiffiga Systrar sa...

Vad härligt att du tycker det! Då har jag lyckats att förmedla rätt känsla... för precis så var det!
Hihihi! Ja men jag vet!! Detta är svårslaget! Milt sagt! :-)

Oh! Norge lät ju också trevligt! Där har jag inte varit men skulle gärna åka dit! Någon särskild plats du kan rekommendera?

Ha en superfin kväll!
Kram Elin

HEMLÄNGTAN sa...

Ojojoj vilket firande! Låter ju verkligen underbart med en överraskningsresa till Italien. Förstår att du är nöjd med din födelsedag.

Kram, Jenny

FaB Keramik sa...

Men kära nån vad underbart du verkar ha haft det! Vilken uppvaktning! Och den där gunggrejjen - jädrans vad grym! Uj uj nu blir man avis.. Ha det så fint, kram frida.

LOTTAS HOME sa...

Hej!
Roligt att du kikade in hos mig så jag hittade till er härliga blogg.
Glassen är superenkel att göra. Köpte en paket frysta blandade frukt-bär körde i mixern med grekisk yoghurt och socker efter smak. Ner i en silikonform och in i frysen några timmar. Vips så har du en god och nyttig glass, ler.
Vilket firande, härligt! Visst är Sicilien underbart. För 2 år sedan semestrade vi på de ställen du nämner. Nästa vecka ska vi till en annan Italiensk ö, Sardinien, längtar...
Kikar gärna in här igen.
Kram Lotta

Äventyret framtiden sa...

Att resa är för det mesta alltid underbart. Att få komma bort och koppla av. Sicilien ser härligt ut. Själv har jag "bara" varit i Toscana och i Rom, men det var inte illa det heller.
Rabarberkompott i det tidigare inlägget ser för ljuvligt god ut. Här skall testas.

ha en fin dag!
Karin

Helena sa...

Så härligt ni verkar ha haft det! Sicilien ser fantastiskt ut! En överraskningsresa med, och av, sin käraste till en varm och romantisk plats i solen, där det till på köpet finns en fantastisk kultur och underbart god mat... Tror inte det kan bli bättre än så. Du är en lyckans tjej du! Är nyfiken på att höra mer om er resa. Måste ses snart! Kramis Helena

Fiffiga Systrar sa...

Absolut Jenny!! Jag är mer än supernöjd! Det var en helt fantastisk överraskning!! Helt grym faktiskt!

Kram Elin

Fiffiga Systrar sa...

Hej Frida! Ja... det var helt fantastiskt härligt!!! Går faktiskt inte riktigt att beskriva känslan... Att bli uppmärksammad på det sättet... till en miljö som jag älskar... GRYMT!

Gungan!! Ja! Visst är den fin?! Så lääääänge som jag önskat mig en sådan men trodde nog inte att jag någonsin skulle ha en egen. Men det har jag nu! Tjihoo!!

Är du avis säger du?! Vet du vad? Då är vi avis på varandra för jag är så otroligt avis på all din fina keramik!!! Jag skulle vilja ha varenda del! Du är så strålande duktig! Kopparna du visade upp häromdagen var helt underbara! Bra jobbat!

Ha en fin dag du med!
Kram Elin

Fiffiga Systrar sa...

Hej Lotta! Välkommen in till oss!

Receptet på glassen låter supergott! Och enkelt! Det gillas!!! Jag kommer garanterat att testa det så fort jag får tillfälle!

Sicilien var underbart! Skoj att du hade varit på samma ställen. Oh! Sardinien!! Det låter ju inte fel det heller. Italien är ju helt fantastiskt mysigt! Hoppas du får en skööön semester!

Varmt välkommen tillbaka!

Kram Elin och Emelie

Fiffiga Systrar sa...

Hej Karin! Välkommen du med! Vad roligt att du hittat hit!

Att resa är som sagt något av det bästa man kan göra. Det ger så mycket så lång tid efteråt. Minnen!
Sicilien var toppen! Men du! Toscana är ju också fantastiskt... Rom har jag ej varit i (ännu) men det verkar underbart mysigt!!

Rabarberkompott är ju så otroligt gott. Lite sötsurt tycker jag det ska vara... inte för mycket socker... :-) Hoppas det blir njutning för dig!

Välkommen tillbaka till oss!
Kram Elin och Emelie

Fiffiga Systrar sa...

Hej fina svägerska!! Tack för senast! Ni gjorde min dag alldeles underbar!

Resan var precis så fantastisk som det ser ut... och som du beskrev den faktiskt! Jag kunde inte sagt det bättre själv!!

Ja... jag vet! Jag är en lyckans tjej!! En väldans lyckans tjej! Han är fin min kärlek!

Åh ja! Klart vi ska ses!! Jag/vi kommer att vara i Applerum en del i helgen! Är ni hemma?

KRAM KRAM