onsdag 21 mars 2012

Veckans Goding - Rulltårta med KrusbärssyltIbland behöver man fixa fram fika lite extra snabbt. Man kanske får oväntat besök, sent på kvällen kommer på att man ska ha fika med sig dagen efter eller så är det helt enkelt som så att fikasuget kommer som en blixt och inte går att motstå... Oavsett anledningen måste det man bakar gå riktigt snabbt! Till och med snabbare än att åka till närbutiken och handla något lite halvtråkigt nödfika...

Dessa stunder behöver man den klassiska rulltårtan! Den är snabb att vispa ihop, tar bara fem minuter i ugnen och några minuter till för att breda på fyllning och rulla ihop. En kanonkaka!

Rulltårta är ett bakverk som ofta glöms bort sådär till vardags. Det tycker vi är synd! Rulltårta som är så gott! Gott, supersnabbt och går att variera i oändlighet... Det är bara att välja smaksättning på både smeten och fyllningen, helt efter eget tycke och smak. Perfekt tycker vi!

Vår supersaftiga rullltårta är den här gången fylld med hemkokt krusbärssylt. Smarrig smak med en känsla av sommar!

För att baka vår rulltårta behöver ni receptet som finns på Veckans Goding.

Smaklig fikaonsdag önskar vi er!

Supersoliga kramar! / Fiffiga Systrar

7 kommentarer:

Slow-Eva sa...

Mums!
nu blir jag ju väldigt sugen men jag "borde" faktiskt inte äta sånt... Hur gör ni för att inte bli jättetjocka så mycket gott som ni bakar? ;)

MammaElva sa...

Mums! Nu blev man sugen :)

Kram

LOPPISLIV sa...

Mums så goda, nu blev jag fika sugen :-)) Söta ljuslyktor i förra inlägget!

Kram Paula

Rapport till Vänfors sa...

Mums...mogna solvarma krusbär, suck.
Kram Annika

Erika sa...

Jag har en massa krusbär i min koloniträdgård, men gör sällan något av dem. Äldsta dottern kokade sylt i somras. Kanske gör vi om det i år och bakar rulltårta...

Kram!

Mia sa...

Rulltårta för mig kommer alltid vara förknippat med makens misslyckade bak. Han rullade nämligen in pappret i tårtan och upptäckte det inte förrens ha skulle dela den. Vilket inte gick så bra som ni förstår då pappret var segt.

Gott är det hursomhelst och borde bakas oftare.

Anette Ryan sa...

Tänk vad enkelt men ändå så gott. Jag tror att jag nästan aldrig bakat rulltårta, vet ej varför. Men så förra året fick jag bara ett ryck och sedan dess är det en favorit. Om någon vill komma över på en fika så går det lätt att bara svänga ihop en rulltårta på några sekunder. Fick även mannen att baka en till sin "cake club" som gubbarna har på jobbet. Favoriten här är med färska/frysta hallon.
Min mamma brukade dessutom göra små bakelser av tjockare skivor. La dem på ett fat och så på med vispad grädde och strössel. Det var barndoms fredagsmys hos oss.
Kram Anette :-)