söndag 8 januari 2012

Att ha inspirationstorka...


Alla drabbas vi någon gång.. Inspirationen tryter. Det som kändes galet lätt och så roligt igår kan helt plötsligt bara kännas jobbigt och betungande nästa dag.
Att vara beroende av inspiration är inte alltid helt lätt. Det finns nog ingen människa som kan ha inspiration och ligga på topp jämt. Eller vad säger ni?
Efter jul och nyår kan inspirationen flyga i topp eller också flyga sin kos.. Det är femtio procent chans, känns det som.
Vår inspiration flög tyvärr lite grand sin kos efter allt julstohej! Men... Vilken tur att vi har ett inspirations bibliotek att vända oss till...
Stickning, virkning, lappteknik, måleri, nött blir nytt, scrapbooking, sy sy sy... You Name it.. Allt man kan tänka sig finns i vårt inspirationsbibliotek.

Böcker! Tack kära underbara böcker för att ni finns inspirationslösa dagar!!!


Vad gör ni när inspirationen tryter?

Idag fyller jag år.. 27 år gammal med flera gråa hårstrån redan ryckta från skallen..
Hipp Hipp Hurra för mig!

Jag önskar er en fin 8 januari!!

Inpirerande kramar från mig!! / Emelie Fiffiga Systrar


14 kommentarer:

Annette - MyRoseValley sa...

Jag brukar säga att jag tappat min "mojo"... Då brukar jag lägga undan alla projekt, ta långa promenader och göra något helt annat. Inte ens surfa bloggar. Jag tar "time out" helt enkelt. Kanske lägger jag ett pussel. Planterar ett gäng med blommor eller läser en roman. Går o sover tidigt o dricker massor av te. Och sen plötsligt så kommer den tillbaka. Inspirationen. Ofta tycker jag att inspirationstorkan uppkommer efter en intensivt skapande period, man är liksom utbränd helt enkelt. Man behöver vila. Få reflektera. Naturen kan locka fram inspirationen...

Grattis på födelsedagen. Njut i fulla drag av uppvaktning och kanske en o annan kaka. Födelsedagskram.

Malin på pastill.nu sa...

Stort grattis på födelsedagen!!

Sabelhagens Olivlund sa...

Grattis på födelsedagen, Emelie! Hoppas du får en mysig dag!
Inspirationen kommer säkert åter snart, det kan vara skönt att lägga bort pysslet ett tag så det inte blir stressande.
Ha det gott!
Kram Maria

Cajsas Faster sa...

Grattis på födelsedagen. Hoppas du blir riktigt uppvaktad och bortskämd:)

Böcker är alltid toppen tycker jag!

Ha en bra dag// Marie

Linda sa...

Grattis på din dag! :) Hoppas du får ha en riktigt fin dag!
Jo, ibland tryter inspirationen. Speciellt såhär efter julen eller efter något annat stort som man pysslat och fixat jättemycket inför. När det är över så går luften ur en.
Men inte går det många dagar, så ser man nån fin bild, eller känner sig lite piggare en morgon, och så är man i full gång igen! ;)

Kramar Linda

Ninette sa...

Grattis på födelsedagen! Hoppas du har en underbar dag! själv dyker jag ner i Pinterestdjungeln när jag saknar inspiration - där finns alltid massor av idéer.

Hem och Harmoni Marie sa...

Grattis på födelsedagen!
Kram Marie

Pysselpralinen sa...

Grattis, grattis på födelsedagen! Hoppas att du har firat din unga ålder med pompa och ståt! Inspiration från fina böcker är världens bästa! Själv har jag flera som står på önskelistan, däribland Dottie Angels som jag tror är en pärla. Annars blir jag också galet inspirerad av gamla märkböcker som jag samlar på mig när tillfälle ges!:)

Ann-Sofie sa...

Ja du - när inspirationen tryter sätter jag mig med ett IB-projekt. Det ligger ju en massa sådan runt omkring. Sedan ger det sig oftast av sig själv. Sannolikt för att alla IB-projekt är så tråååååkiga.

Och grattis på den unga dagen. Hade varit kul att bli 27! Hihi!

[IB - intelligensbefriade]

Vardag och flärd sa...

Grattis!
Kram Eva

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen Emelie! Kramar
Maria Lindberg

Rapport till Vänfors sa...

Men tokgrattis på din dag:)
Inspirationen kommer, har man det i blodet så har man...går inte att komma undan;)
Kram Annika

mamsi sa...

Grattis grattis grattis älskade unge!
Tack för en mysig födelsedagsfika!

Kramis mamsi och papsi

Linda sa...

Vilket fint inspirationsbibliotek!

När min inspiration försvinner (vilket den gör ibland) låter jag pysslandet vara ett tag. Sedan börjar jag med något litet, avgränsat pyssel som går fort och är lätt att avsluta, då brukar lusten att göra större projekt komma tillbaka.

Nu har jag haft idétorka ett tag, men efter att ha provat på några enklare papperspyssel föll det plötsligt på plats! Nu har jag massor med grejer jag vill förverkliga, exempelvis göra en anslagstavla av en gammal fönsterbåge!

Att titta på er fina blogg ger också inspiration!