torsdag 5 januari 2012

Vintrig festdukningI dag är det trettondagsafton. Ännu en anledning att fira alltså. Är det fest så ska det kännas festligt tycker vi. Än får man glittra och glimma lite extra och vad passar bättre än det när man bjuder på festligheter. Att duka med lite omtanke är något som lyfter feststämningen tycker vi.
Det behöver inte vara avancerat och dyrt. Med enkla detaljer lyfter man en dukning till glittrig och glammig känsla på ett kick.  Hinner man inte stryka den fina linneduken går det utmärkt att duka direkt på ett vitt bord tycker vi.


Här dukade vi med lite finare pappersservetter med linnekänsla som finns att köpa i mataffärerna, lite dyrare men är det fest så är det...
Vi rullade servetterna och vek rullen på mitten, band ett litet silverband runt om och la mitt på tallrikarna.
Servisen är från Matteus


I mitten av bordet satte vi en enkel bukett med vita tulpaner i en vit skål som hör servisen till.Tänk på att inte göra blomdekorationen för hög när du dukar. Det finns inget värre än att inte kunna se vännerna på grund av dekorationerna på en middag!

Vi festade till dukningen med lite bling bling i form av silverstjärnor och glasstjärnor. Det kan aldrig glittra och glimma för mycket..  ;)Levande ljus i mängd och parti sprider rätta stämningen och ger rummet en helt annan känsla!

Vi önskar er en riktigt skön och festlig trettondagsafton!

Festliga kramar från oss! / Fiffiga Systrar


8 kommentarer:

A House With A View sa...

Riktigt riktigt stilrent och snyggt!!!! Huuuur fint som helst!!! Och jag ääälskar matteus, gah... vill ha!!!! Tack för superfin inspiration - me like!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

Anna Vattenkanna sa...

Ville bara titta in och önska Systrarna en god fortsättning på det nya året. Finfin header dessutom (som vanligt).

Kram Anna Vattenkanna

"Hemmet är min vrå" sa...

Jättefin dukning och porslinet, så fint. Kram Mimmi

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Jag tycker ni två systrar är himla bra, så jag har länkat till er hos mig! Kram på er! Och tack för all inspiration!

Malin på pastill.nu sa...

Åh så fint!! Härlig dukning :-)

Johanna sa...

Jätte fin dukning!

Betong ute och inne sa...

Önskar er en mysig trettondagsafton...♥

Trettondagskramar
Malin♥♥

Elin (LJUVA HEM) sa...

Jättefin och inspirerande dukning! Jag har också dukat glittrigt och glimmande idag, håller helt med er. Trettondagsafton är ännu en anledning att fira och gör det lite extra!

Kram på er