torsdag 26 januari 2012

Receptnörd till tusen..


 Jag är ingen ordningsam person. Vissa skulle nog till och med kunna beskriva mig som slarvig. Jag strör saker omkring mig lite här och där. Missuppfatta mig rätt nu, jag gillar att ha det fint omkring mig. Jag strävar efter att ha det på topp hemma och många kanske tycker att det är så när de kommer på besök. Ha ha ha!
De skulle bara se mina garderober, kökskåp och andra utrymmen som fungerar bra för panik-förvaring!  Städa kan gå på ett kick när allt som ligger framme får "tillfälliga" förvaringsplatser på de mest suspekta ställen... Det mina vänner är jag expert på!
Så någon ordningsam person kan jag inte kalla mig. MEN....
Det finns ett undantag. En liten så kallad mani eller liknande där det råder perfekt ordning.
Min receptsamling!


Fråga mig inte varför men av någon anledning så har jag samlat och klippt och klistrat recept sedan jag flyttade hemifrån. Jag tror det berodde på någon slags panikattack över att inte kunna laga mat...
Prydligt insatta i kategorier och med register har jag fyllt 6 böcker!!
Det är nästan så att jag skäms över den här något nördiga hobbyn jag har. Inget jag brukar nämna i mitt CV precis.
I början var jag ännu mer "nördig" och skrev av alla recept för hand.
Nu med mitt liv som småbarnsförälder hinner jag "bara" klistra in recepten.. Inget handskrivande alltså.

Även att min receptsamling gör mig lite generad känner jag mig lite så där förbjudet överförtjust när jag bläddrar i de och inspireras av recepten och de fina bilderna.
Något som jag faktiskt har perfekt ordning på i mitt liv. Så när allt annat stormar runt omkring sätter jag mig gärna med mitt gäng receptböcker och tröstar mig med att iallafall dem är så perfekta som de kan bli...

Jag önskar er en härligt ordningsam torsdag!

Receptnördiga kramar från mig! / Emelie   Fiffiga Systrar12 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Gomorron Emelie! Du behöver inte skämmas,visst gör man så lite att garderoberna eller smuttarna som jag kallar dom små förvaringsgarderob...Där är det samlat massa bröte...Hahaha kul det med receptböcker,gör så själv lite faktiskt..Ha en go dag kramis Gunilla

Fru Sederblad sa...

Det där tyckte jag lät ordnigssamt, inte nördigt ;-). Önskar jag själv var likadan...

Fin blogg ni har, förresten.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilka fina receptböcker! Dom ska du vara stolt över, det är en fin samling du har. När det gäller och klämma in saker lite hejvilt i skåp, där är vi lika. Tur att det finns skåpluckor!
Kramar
AnnaMaria

Vardag och flärd sa...

Var rädd om din receptsamling och glad för den! Tänk när dina barn sitter och bläddrar i den om många år och säger: Åh vad mamma knåpade ihop detta och så fint hon gjorde!
Kram Eva

Catarina sa...

Dina receptböcker är ju hur fina som helst! Det finns ju ingen receptbok som klår ett riktigt recepthäfte eller bok som man har gjort själv. Där handskrivna recept blandas med urklipp. Och vartefter det blir använt blir det bara bättre. Det är nästan så att en annan person kan ana sig till vilka som är ens favoritrecept;) (Såvida man inte har haft någon typ av skydd på boken när man använt den.)
Låt dina fina böcker ligga framme, det finns säkert en och annan som gärna bläddrar i dem.
Och så vill jag ännu säga att er blogg är en otrolig inspirationskälla.

Ha det så bra!
Catarina

Louise Backskär sa...

Hahaha du e för härlig! Jag är mitt uppe i någon form av städning och iordningplockande inför morgondagens födelsedag. Det går sådär... Bland flyttkartonger och leksaker försöker jag också hitta tillfälliga lösningar i skåp för att allt ska se perfekt ut. Därför är det klockrent och kul att du skriver om detta just idag! =)

Jag plockar vidare och hoppas att ni får en skön torsdag!

Kram på er

Blommiga Rutan sa...

Haha, känner verkligen igen det där med panikstädning!
Sen kommer man inte riktigt ihåg var man lagt saker och ting.
Jättefina receptböcker du har!

Kram Anncathrine

Yvonne sa...

Fina receptböcker. Mina ligger slarvigt nerstoppade i en plastficka i köket........

Davina Ginström sa...

Hej du, jag har lite samma mani...samlar på receptböcker och recept från tidningar men jag saknar din ordning.Mina recept river jag ut från tidningar och stoppar in dom i böcker där jag kommer åt..inte snyggt och inte stor chans att jag hittar ett visst recept när jag söker..Ha en trevlig torsdag!Kram!

Fiffiga Systrar sa...

å vad härligt det är att höra att det finns fler slarvmajor där ute!!! Kram till er och tack för söta kommentarer! / emelie

Mamma C sa...

Det där låter som en toppenidé tycker jag.
Kram Mamma C

Erika sa...

Jag gör också receptböcker men de är liksom aldrig färdiga. De växer fram långsamt och tanken är att åtminstone min yngsta dotter ska vilja ha dem när jag en gång inte fixar att laga mat. Då ska faster Dodos kokostoppar finnas kvar. Ingen ska behöva leta efter familjereceptet liksom. Jättefina böcker tycker jag att de ser ut som! Kram!