tisdag 31 januari 2012

En bok för Fiffiga Idéer

Precis som ni kunde läsa här igår har vi så mycket idéer så huvudet är nära på att sprängas! Samtidigt efterlyste vi mer tid till allt detta kreativa skapande... 

Att få till fler timmar på dygnet känns som en omöjlig uppgift. Det som däremot känns mer överkomligt är att skapa en fin idébok där det är enkelt att skiva ner alla fiffiga idéer som ploppar upp i huvudet!

En idébok som alltid får följa med och som kan bredvid sängen laddad med en penna... För visst är det så att det är precis när man ska somna som alla finfina idéer visar sig som allra starkast?!

Jag har tidigare haft en sliten anteckningsbok men har länge önskat mig något mer inspirerande att samla alla tankar i. Jag gjorde därför slag i saken och knåpade ihop bok i härligt våriga pasteller och glittriga detaljer. Perfekt för Fiffiga Idéer som hör till vår och sommar! Den underbara tid som nu väntar oss!

Stommen till boken är ett fotoalbum med hel pärm som jag klätt med turkos-rutigt tyg. Spetsband och detaljer av papper och glitter livar upp och sätter precis önskad effekt!
Den hela pärmen gör boken lättare att klä om än en med spiralrygg, att sidorna i ett fotoalbum är av lite tjockare kvalitet känns extra bra då den kan fungera både för anteckningar men även till att klistra in urklipp och häfta fast tygprover osv... Allt samlat på samma ställe! Perfekt!

Jag blir glad av att titta på boken och fylld av lust att skapa! I den här kommer vi Fiffiga Systrar att skriva, klistra, skissa, häfta och framför allt bläddra fram och tillbaka tills sidorna är helt utslitna!

Det kommer förhoppningsvis bli en bok proppfull med vår- sommar- och kreativa känslor som ger inspiration till massor av Fiffiga pyssel Idéer!!

Fortsätt ploppa fram alla härliga tankar! Vi fångar er och trotsar tiden!

Till er alla superfina läsare vill vi önska en härligt kreativ och idésprakande tisdag!

En hel drös med fiffiga pysselkramar! / Elin    Fiffiga Systrar


16 kommentarer:

Britta sa...

Jättefin bok!
När ni limmar tyg använder ni förstås textillim, eller?
Men när ni limmar papper på tyg...vad använder ni då?

Ha en bra dag!
Kram Britta ( som inte har tagit bort tavlan jag vann än, den kanske tillhör julen ,men jag har svårt att stoppa undan den, så den får vara kvar ett tag till.)

bam@bahnhof.se

sveas punkt. sa...

Men vilken tjusig! Jag har just skaffat mig inte en utan två böcker, den ena kluddar och skriver jag i och den andra samlar jag kludd som mognat lite och utklipp, färgprover mm.
// Sandra

Fiffiga Systrar sa...

Hej på er!

Vad roligt att ni gillar boken!
Vi använder tapetlim... faktiskt både till tyg och till papper. Tapetlimmet är smidigt och blöder ej igenom... Tapetlimmet som använts denna gång är av lite kraftigare slag, som används i våtrum. Det gör att det fäster lite bättre.

Vad roligt att du tycker så mycket om tavlan, Britta!! Det gör oss otroligt glada! Roligt att just du vann den!

Sandra, det var smart att ha två böcker. Det är ju lätt att det blir en massa kludd som sagt...

Ha en go dag!

Kramar från oss!

malin, fyratips sa...

ja, det är precis då alla idéer kommer. har själv många idéer, som jag samlar som tips i min tumblelog.

vad fin er bok var.

Louise Backskär sa...

Oj vilken fin idé och vilken fin bok! Ska bli skoj att se vad som hamnar i den.

Kram från mig

hennihenni sa...

Sött och fiffigt! Man blir ju inspirerad redan av pärmen :)

Britta sa...

Tack snälla för svaret på min fråga!
Ska faktiskt testa....har inte ens haft tapetlim i tankarna. Det är ju väldigt trist när det "blöder" igenom, man tappar liksom sugen då. Men nu tar vi nya tag, tack igen!

// Britta

Sanna sa...

Lysande glittrigt vackert!

Jag har samlat sedan tonåren :) Inte så vackert alltid. Servetter, post-itlappar, utrivna sidor som jag skrivit på plötsligt och en ofantlig hög med fulla anteckningsböcker. Borde göra som ni en fiffigt vacker samling. :) å andra sidan är det lite av historien på det samlade orden. Kan börja på en ny kanske. Från och med nu. :)

Tack för alltid fina goda inspirerande tips. Alltid värmande och glatt.

Lycka till och kanske vi snart kan köpa en fiffig systerlig bok i handeln inom kort.

Må bäst denna soliga tisdag. Sanna

Familjen R sa...

Hej!

Jättefin och smart bok, nu får jag lust att pyssla.. ;)
Ha en underbar och solig dag/Malin

Bella - Dreams of country life sa...

Svar: Tack för er fina kommentar på min blogg!

Jag håller verkligen med om att man får bra idéer när man ska sova! Jag har en tendens att få dem på bussen också! Ska nog också skaffa mig en sån där liten fin bok att skriva i!

Malin sa...

Finfin bok! Mycket roligare med en piffig anteckningsbok än ett tråkigt kollegieblock.

Vilken härlig blogg ni har! Jag har kollat runt lite nu, och kommer absolut att komma tillbaka! :)

väster sa...

Härlig och inspirerande blogg ni har, hamnar bland favoriterna:) Så mycket fint att kika runt på, vet inte vart jag ska börja... Bra tips med boken, får nog läggas till på att-pyssla -listan.

CreandoPhoto sa...

Vilken jättebra idé! En sån fin bok vill man ju verkligen ha liggande framme så att man kan fylla i när det ploppar upp något bra :)
Kramar Kicki

Åse - Interiörguiden sa...

Tänk, de två första styckena skulle jag ha kunnat skrivit, precis så känner jag med! Det är underbart, men frustrerande när tiden inte räcker till!

Kram

ninni sa...

Tack för det fina,fina tipset.
Jag ska också göra en fin ide´bok att fylla med alla mina ideer som poppar upp när jag har som minst tid, speciellt när jag ska sova, då dyker plötsligt en bild upp på näthinnan-det skulle man kunna sy/måla/skapa, och sen är ideén halvvägs borta nästa dag! När disk, tvätt, städning och heltidsjobb tar mycket tid gäller det att inte behöva fundera på vad man ska göra när man väl får "pysseltid". Tack, tack, tack:)

Linda sa...

Vad fint! Jag har också en pyssel och idébok, men den behöver definitivt pyntas lite för att bli lika fin som denna! Kanske nästa pyssel?!