onsdag 18 maj 2011

Mormorsrutor


Tänk att man rynkat på näsan åt dessa små rutor för inte alls länge sedan.. utdöda stackare var vad de var. Nu har de dock fått återupprättelse igen! Helt plötsligt är det supertrendigt att sitta och virka och dricka kaffe och skvallra! Varför? Tror att det är att vi lever så stressigt. Att våra liv ska vara så perfekta så vi håller på att stressa ihjäl oss för att uppnå de skyhöga mål som någon sagt att vi ska nå..


Tror det kan vara så att det har blivit lyx att ha tid. Inte ha den finaste bilen eller det flottaste huset utan att kunna ha tid att bara sätta sig ner och låta tankarna flyga.. kanske virka en liten mormorsruta. :-)


 Där tror jag vi har svaret på varför de är så inne igen. Alla vill vi hinna så mycket mer än vad vi gör.
Kanske ska vi bara unna oss att någon gång sätta oss ner och låta tankarna flyga, dricka en kopp te och virka en liten mormorsruta...

De här rutorna är ett projekt vår kära mamma håller på med. Hon har dock inte så mycket tid men på något mystiskt sätt hinner hon med det mesta ändå.. Blir nog fantastiskt fint när det blir färdigt!

  Virkande  Kramar   Fiffiga Systrar 

10 kommentarer:

Ullis sa...

tror verkligen att du har rätt! Vi blir tvugna att mer och mer att hitta små andhål i vår stressiga vardag, tillfällen då vi kan få sitta ner. Dessutom tror jag att många har svårt att sitta helt stilla utan att göra något (inlusive jag), men sitter man och virkar eller pysslar med något annat samtidigt så blir det lite lättare.
Vilken fin blogg ni har!
Ullis

Fiffiga Systrar sa...

Hej ullis! Vi tillhör oxå den skaran som måste göra något hela tiden.. Så visst är det så. Härligt att du gillar vår blogg! Var inne och kikade på din och kan bara säga det samma!
/emelie och Elin

LyckligaPraliner sa...

Ja, så sant som det är sagt! "låta tankarna flyga, dricka en kopp te och virka en liten mormorsruta....! Jag tror att en liten mormorsruta kan vara många olika saker....Jag har många mormorsrutor fast det är inte virkade sådana :)

Fiffiga Systrar sa...

Precis! Mormorsrutan kan vara så mycket annat.. det viktiga är nog att lära sig sakta ner ibland. Se sig om. tack pralinen för din kommentar. ha det fint!

Malin på pastill.nu sa...

Ja tid är dyrbar. Jag värnar verkligen om min egentid. Dom där mormorsrutorna är kanske de finaste jag sett, vilka underbara färger!

Fiffiga Systrar sa...

Sant! Nu gjorde du vår mamma glad kan jag säga! :-) Å visst det är bara att hålla med! ha en skön solig dag!

Anna sa...

du har säkert rätt, att vi lever stressigt och det är därför lyx att kunna sitta ner och virka eller annat handarbete. och på köpet får man ju fina grejer gjorda som kan ärvas i flera generationer om så är. :)

E.Winberg sa...

För mig handlar det om att skapa, att bli glad över att man skapar. Men sen är ju virkning så fruktansvärt tacksamt, snabba resultat. Men är jag stressad eller orolig funkar virkningen utmärkt, som ni skriver, tankarna flyger iväg. Jag är väldigt tacksam att jag har hittat det här intresset :)Även fotografering har lite den här effekten på mig, eller bildredigering.

Annette - MyRoseValley sa...

Härliga färger. Virkning för mig är yoga för hjärnan. Jag kopplar bort fullst¨nadigt och låter maskorna svepa f¨ørbi i rasande fart. Ett tag var jag som besatt. Virkade överallt och hela tiden. Det är lätt hänt eftersom det är så rysligt avkopplande. Önskar så att jag hade tagit upp virknålen tidigare i livet, då när jag hade 3 små små barn och gick in i väggen av utmattning... Det hade nog hjälpt en hel del. Så mitt tips är, virka dig till balans i tillvaron. Kul blogg föresten. BLir alltid glad när jag hittar inpirerande svenska bloggar. Hittade hit via Popetotrora. Vilken tur! Kram från en utlandssvensk. ♥♥♥ Annette

Made by Ina sa...

Javisst är det härligt med mormorrutor ;)

Kram Marina