fredag 6 maj 2011

Söt som en liten maräng..


Idag har vi haft en riktig systeryster dag! Träffades och åt frukost ihop på morgonen och sen satte vi igång med pysselbak.. Hittade ett recept i nya Allt om Mat på pastelligt fluffiga små maränger. Det tog heela dagen! 
Färgade smeten i tre olika färger med karamellfärg. Rosa, grönt och blått. Sedan spritsade vi (med blandat resultat) ut små maränger på plåten.
Smyckade marängerna med alla möjliga sorters strössel, mycket pilligt! :-) 


När utsmyckningen var färdig skulle de små rackarna stå i ugnen 1½ timme. Tyvärr lyckades vi bränna första plåten så de fick leva sitt liv i soptunnan! Inte så skojigt med tanke på allt pill med garneringen. Vi fick alltså en halv sats maränger klara till slut och vi är nöjda med resultatet. 
Blev pastelligt fint på fiffiga systrars vis.. :-) 


Gjorde i ordning två små "gå-bort-presenter" av våra maränger. Lite silkespapper i botten på en skål på fot och ett band runt blev fint. Hängde en etikett i rosetten för att höja mysfaktorn.. :-)


Har varit en härlig pysseldag idag. Nu ska här mumsas maränger!

Trevlig fredag på er!

Kram   Fiffiga Systrar 
 

4 kommentarer:

Stina sa...

Men så mysigt och sååå fint.:-) Kram Stina

Fiffiga Systrar sa...

Tack snälla du vad kul att du tycker det! Följer din blogg! Kram emelie och elin

Sofia sa...

Å jag följer er blogg! Är inne flera gånger i veckan för inspiration. Är imponerad över att det varje gång finns ett nytt inlägg! Keep up the good work!

Kram

Fiffiga Systrar sa...

Härligt att du följer oss! Vi försöker se till så det är något trevligt här varje dag.. kram