onsdag 8 februari 2012

Klä om en ask till Alla Hjärtans DagDet börjar närma sig den 14 februari. Dagen med det stora hjärtat. En dag som för förälskade par ofta innebär lite extra mys och kanske en liten present, och en dag då singlar köper glass, bäddar ner sig i soffan och önskar att den ska passera...

Älskad eller hatad är Alla Hjärtan en dag som många av oss numera firar. För en del passerar den obemärkt förbi och för andra betyder den mer.
Vi brukar inte överdriva den här dagen men något litet till de som betyder mest eller till någon som har haft det tungt brukar vi försöka ge. För visst är det så att det är kul att skämma bort och viktigt att säga vad personer betyder för en..


Ett roligt pyssel som defenitivt blir uppskattat av mottagaren är att klä om en ask i fina tyger eller papper.
Vi tog en Hjärtformad ask (finns att köpa hos bl.a Panduro Hobby) och klädde den med ett rosa tyg. Vi använder ofta tapetklister till dessa typ av pyssel eftersom tapetklistret inte blöder igenom. Locket fick ett kantband i en liten mörkare ton med sammetskänsla. Här användes hobbylim eftersom tapetklistret inte fäste på tyget.Vi tycker att det är fint  när saker har ett litet budskap och vad passar inte bättre än Valentine i dessa dagar..
Här klippte vi ut en ruta i ett hårdare papper och gnuggade fast texten på det med "ordgnuggisar" (rub-ons). Ordgnuggisarna är ett smidigt sätt att få texten sådär proffsigt fin om man inte besitter konsten att skriva vackert för hand. Fiffigt tycker vi!


Vi klistrade dit budskapslappen och fäste ett litet filthjärta och en pärla på den för det där lilla extra.
Sedan är det bara att fylla hjärtat med godis efter tycke och smak och tänka ut vem som ska bli den lyckliga ägaren.. Vem dunkar ditt hjärta hårdast för??


Första Allahjärtan tipset har ni alltså här.
Askar kan man aldrig få för många av, finns det dessutom något gott i när man lyfter på locket är lyckan given..

Vi återkommer med flera tips till Hjärtedagen!

Hoppas att ni har en härlig och fin dag i vårt kalla avlånga land.

Hjärtliga Kramar från oss! / Fiffiga Systrar

Psst! Idag är sista dagen på vår tävling! Ta chansen och vinn en personlig vimpel, vinnaren presenteras här i morgon bitti..


12 kommentarer:

Josefin sa...

Vilken söt ask! Alldeles perfekt storlek för att fyllas med något gott och fint... Jag har en hjärtan-ask liggandes någonstans, får ta och göra ett försök till att fixa till den lite!

TACK för all inspiration ni ger... alltid!

Kram från en annars ganska anonym läsare!

Hemma på våran gata sa...

Oj vad fin! en sån vill jag göra :)

Aquilejans sa...

Vilken fin ask!
Kram Malena

Erika sa...

Jag brukar också göra askar och ge bort. Det är väldigt fint att göra så som ni gjort - med filt och med gnuggisar! Toppen om man tycker att det är svårt att texta snyggt!

Lyckost den som får er fina ask! Kram!

Anna sa...

Vad glad man skulle bli om man fick en sådan! Stor kram från Gotland!

Sara sa...

Bonita idea,gracias por vuestro comentario en mi blog,sois muy cariñosas.Un beso de Sara.

Sara sa...

Bonita idea,gracias por vuestro comentario en mi blog,sois muy cariñosas.Un beso de Sara.

Maj sa...

Tittar in hos er för första gången. Trevlig blogg! Vilken jättefin ask...jag håller precis på med en sådan hjärtformad ask i decoupage och tycker alltid det är så svårt med lim. Jag har varit på Panduro flera ggr men är inte nöjd. De tunna servetter jag använder skrynklar sig lätt och inte hittar jag något bra lim för tyg på papper. Men jag tycker det är såå kul pyssel. Gillar era chokladskedar! Ska jag prova......kommer följa er blogg. /M

makeityourownelin sa...

Hej vilken fin blogg ni har. Ser att ni gillar att pyssla. Om ni är sugen på att sy egna kläder kan ni kolla in på min sida. Tjo!

Hildas hem - Sofia sa...

Just det, snart kommer den dagen. Jag brukar inte fira så mycket men ibland kanske det blir något extra.

Så söt asken blev och mottagaren kommer säkerligen att bli förtjust :)

Jag önskar er en härlig dag!
Kram Sofia

Helena, Craft and Creativity sa...

Supersöta askar! Hjärtliga kramar till er båda! :)

Malin på pastill.nu sa...

Vilka söta askar! Har två såna hjärtan här hemma, men det är storasyster i familjen som fått pynta dem. Det blev fjärilsdecopage :-)