måndag 15 augusti 2011

Årets kräftskiva!


I lördags hölls det kräftskiva här hemma! Kl 18 dundrade mor och far och syskon med familjer in på den, för kvällen, dekorerade altanen. 

Temat på dukningen gick i de klassiska kräftfärgerna rött och vitt men hade även inslag av favoritfärgen rosa. Rosa och rött är nämligen något jag blivit smått förälskad i.
Den röda pappersduken gjorde sig bra till det vita porslinet och möblerna. Pappersduk är ju också så smidigt när det gäller illaluktande kräftspad. Bara att vika ihop och slänga när festen är över. Perfekt!


I vaserna står röda och rosa nejlikor (en mycket trevlig och hållbar blomma). Servetterna rullades och fick ett överdrag av röd- och vitprickigt tårtpapper och en rosett av rött ulligt lovika-garn. Jag gillar kombinationen av det lite söta "piffiga" tårtpappret och det grova garnet... det blir effektfullt tycker jag.

Samma garn användes för göra snygga ljuslyktor av vanliga ölglas. Garnet lindade jag några varv kors och tvärs och avslutade med en rosett. 

Det blev riktigt effektfullt när mörkret lagt sig och ljuset letade sig ut mellan garnet. Mysigt!

 Min kära sambo var iväg och handlade stora påsar med is från fiskdisken på Maxi. Den blev välanvänd! Både till att kyla såväl mat som dryck. En skål fylldes med is och i den stack vi ner små nubbeflaskor i olika smaksättningar. Det blev mycket trevligt när alla fick ta en egen iskall flaska med den kryddning de själva ville ha. Sedan ser det ju läckert ut när de ligger i is... eller vad tycker ni? Samma sak gjordes med ölen... Min gamla fina potatiskorg (auktionsfynd) plastades in och fylldes med is. Ölen stod på altanen och höll sig kall hela kvällen. Tyvärr bommade fotografen (jag) att se till att få det på bild. Men jag lovar att visa korgen vid ett annat tillfälle. :-)

Kräftorna på bilden är egenfångade och då även kokade av oss! Det gör det hela extra roligt! Vi arrenderar lite kräftvatten och där samlades vi hela gänget på fredag eftermiddag. Vi vittjade burar och fångade kräftor med händerna (Japp! Helt sant faktiskt!), grillade korv och njöt av sällskapet och en mysig stund i skogen. Kräftorna kokade mannen och jag när vi kom hem så de var svala och goa till lördagkvällen. Placerade på is på ett stort fat blev det riktigt läckert och ingen risk att de blev dåliga av värmen. Till detta fanns även räkor... men där bommade fotografen igen... :-(

 För att skapa extra mysig stämning hängde vi upp julbelysningen på altanen. Längs med taket och sedan rakt över bordet. Det blev faktiskt riktigt mysigt med små lampor som glittrade runtomkring oss. Jag ville skapa lite sådär mysig "Mamma Mia"-stämning och det blev det! 
Regnet höll sig undan hela kvällen och inlindade i plädar satt vi ute till klockan var över två! Supermysigt! Precis som vi önskade!


 Dukning och dekorationer i all ära... Men det är ju faktiskt gästen som gör festen! Våra gäster var helt suveräna så det blev alltså en helt suverän fest!

En hälsning till våra gäster:

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

TACK älskade mor och far, syskon svågrar, svägerskor, underbara syskonbarn och fina vovve! 

Tack för era fina gåvor!
Tack för all underbart god mat ni hade med er!
Tack framför allt för alla goa skratt och den härliga stämning ni bidrog med under kvällen! Det är länge sedan vi skrattade så mycket!

PUSS på er! Ni är suveräna hela bunten och vi älskar er så mycket!
Jonas, Elin, Emma och Linnea

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Efter en sådan toppenhelg är det lätt att ta tag i måndagen och allt vad en ny vecka innebär!

Psst! Glöm inte vår tävling där ni kan vinna ett stort budskapshjärta med precis det budskap ni önskar. Imorgon är sista dagen att deltaga!

Dilldoftande kräftröda kramar denna måndag! / Elin   Fiffiga Systrar


24 kommentarer:

Ullis sa...

Så fint du gjort! Och vad härligt med alla ljusgirlanger!
Tack för djurvänskramen! Och jag återkommer med rapportering, förhoppningsvis snart...
Ullis

LOTTAS HOME sa...

Ååå vilket underbart mys!
Så fantastiskt fint och effektfullt ni dukat. Många mysiga idéer att ta med sig, tack!
Ha en fin start på veckan, och tack för gratulationer till våra födelsedagsbarn.
Kram ♥

Stina sa...

Mums, så gott!
Helt otroligt mysigt ser det ut att vara.:-) Kram Stina

Hildas hem - Sofia sa...

Så fint ni gjort det! Väldigt mysigt med julbelysningen också :)

Jag önskar dig/er en fin dag!
Kram Sofia

Mamma C sa...

Nog fick du till en stor mysfaktor på denna kräftskiva.
Kram Mamma C

Black Iris sa...

Men jösses så fint ni gjort. Tänk om man ändå var mamma till er =))

Kram Maidi

Saras Qvintessentials sa...

Så mysigt! Smart detalj med tårtpapprena runt servetterna!

Sara sa...

Me encánta la decoración de las luces en el porche y por supuesto el marisco se le vé riquísimo,gracias por vuestros comentarios en mi blog,muchos saludos desde España.

Vardag och flärd sa...

Så trevligt och mysigt ni gjort det! Men va får man tag på färgat tårtpapper??
Kram Eva

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är såna kvällar man minns både länge och med glädje. Syns att ni hade det jättemysigt, det var jättefint med ljusslingorna. Och så fin dukning, supersnyggt och blanda in rosa. Sen går ju inget upp mot egna kräftor, dom är allra godast.
Kramar
AnnaMaria

Johanna Stålros sa...

Så klart det ska vara rött tema till kräftisarna, sicket underbart jobb ni har lagt ner och vilken fröjd för era gäster! På den skivan som jag var på i helgen, där hade vi det så simpelt som det går inte ett enda pynt, jo kräftorna var pyntade med ett par dillkvistar;)

Lina sa...

Vilken rar blogg med massa fina bilder och goda tips!!! Kul att ni hittade till mig oxå ;o) Varm kram Lina på Landet

Room of karma sa...

Men oj vilken fin kräftskiva ni har haft! Snyggt med rött i temat! Ni kan verkligen det här med att dekorera ser jag. ( jag är en gammal dekoratör, hihih) Så jag har öga för det:)!

Fin bligg ni har också! gillar ....

kram CC

Anonym sa...

Så mysigt ni har gjort, vilken varm stämning...
Kram Birgitta

Tina sa...

Jihaa, vilken fest!
Rött hör ju till och det gjorde ni bra, fint!

kramen!

Fröken Kråknäs på vift sa...

En stor och rolig del är förberedelserna inför en fest. Att få planera dekorationer, färger, mat och allt kul som ska vara med... Det ser ut som om ni verkligen har njutit av förberedelserna. Snyggt!

Källeboda lantliv sa...

hej ! nu blir jag nyfiken på er ..måste kika in ...ses snart igen ! kram jeanette.kallebodalantliv

HEMLÄNGTAN sa...

Oj, vilken lyckad kräftskiva. Och så fint du gjort!!!
Att dekorerar och duka inför en bjudning är halva nöjet tycker jag.

Skogslyckan sa...

Låter som ni hade en helmysig kväll och vilken färggrann dukning, men blev glad av att se den... Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Pia

Helena sa...

Tack för en fantastiskt mysig kräftskiva!! Det är alltid en fröjd att komma till er och sätta sig till bords när ni dukat och piffat...och vilka underbart goda kräftor!! Som sagt, det blev många härliga och hjärtliga skratt. Ni är underbara allihop och vi är så glada att vi har er!!
Kramisar

the super ordinary sa...

Så fint! Och så gott med kräftor! (på lördag är det min tur) Underbart ni hade det med bästa sällskapet kan jag tro..

Joanna Björkqvist sa...

Wow, så vackert! Så tjusiga kräftskivor trodde jag inte ens fanns! Som en dröm!

HannasHörna sa...

Hej

det ser ut som ni haft en härlig kväll. kram/ hanna

Anonym sa...

nice post dear blogger